När ska man söka sig till en kiropraktor?

AxelbesvärDe flesta som söker sig till en kiropraktor har ont när dom bokar sin tid, det är väl i sig helt ok. Vad som är lite synd är att det inte är fler som söker kiropraktor i förebyggande syfte. Smärta från rygg, nacke, huvudvärk eller knän eller vad det än må vara är ofta sista steget i en muskloskeletal åkomma.

Den som har mycket ont har ofta tidigare upplevt stelhet eller pirrningar/stickningar eller liknande, sedan går dagar, veckor kanske månader och år med dessa förnimmelser eller känslor tills att allt eskalerar och utvecklas till smärta och lidande. Ofta med sjukskrivning som följd.

Det stora flertalet tänker att en kiropraktor är begränsad till att enbart lindra smärta från rygg och nacke, vad de flesta INTE vet är att kiropraktorer kan vara väldigt effektiva på att hjälpa till att förebygga besvär från HELA rörelseapparaten (läs kroppen).

Kroppen är ett under av fantastiska funktioner och har potential att utvecklas och förbättras högt upp i ålder oavsett vad man själv tror. Och det är här en kiropraktor kommer in i bilden, kiropraktorn undersöker och behandlar för att optimera nervsystemets funktion.

När du bokar tid och uppsöker oss beror det helt på vad du själv vill med din kropp och hälsa. Hos mig får du inte bara kotmanipulation, du kan också få kost, livsstilsförändingar och träningsråd. Bra hälsa kräver tid, energi, ekonomi, uthållighet och en målsättning med vad var du själv vill vara. Och det är där vi som kiropraktorer kan hjälpa dig.

Här är 8 hälsofördelar du kan få från vanlig kiropraktik vård.

Förbättrat humör.

Det låter kanske lustigt att säga att kiropraktik faktiskt kan göra dig lyckligare, det är vad forskningen visar.

Kiropraktik har visat sig förbättra hormonbalans. Minskar de dåliga hormoner som kortisol och öka de goda hormonerna, såsom dopamin och noradrenalin gör en stor skillnad i hur hjärnan och kroppen fungerar och hur en person upplever sin värld. Detta är anledningen till att de som lider av ångest och depression kan få dramatiska positiva resultat med kiropraktisk behandling.

Färre förkylningar och influensor

Dr Ronald Pero, chef för förebyggande cancerforskning vid New Yorks Preventative Medicine Institute mätte 107 individer som fått långtids Kiropraktik vård. Kiropraktikpatienter visade sig ha en 200% starkare immunförsvar än människor som inte hade fått kiropraktisk behandling. Dr. Pero indikerade att kiropraktikpatienter har otroligt starkt immunförsvar, starkare än någon grupp som han någonsin uppmätt.

Kiropraktorbesök regelbundet med mål är att hålla dig frisk

Kiropraktik är en utmärkt resurs för din hälsa. Akademiskt utbildade kiropraktorer är välutbildade, naturligt sinnade yrkesverksamma som genomgår en rigorös utbildning i läkande vetenskaper, liknande den för läkare. I vissa områden, såsom anatomi, fysiologi, rehabilitering, kost och hälsa, får de mer utbildning än en läkare. Kiropraktorers arbete tillsammans med annan sjukvårdspersonal betyder att om ditt tillstånd kräver uppmärksamhet från en annan gren av hälso- och sjukvården, kommer denna rekommendation eller remiss göras.

Sov bättre

Mer än 40 miljoner amerikaner upplever en kronisk sömnstörning och 62% av amerikanska vuxna har problem att sova några nätter i veckan. Amerikaner behöver desperat sova bättre. Kiropraktik har visat sig förbättra sömnen, både hos barn och vuxna. Detta gäller sannolikt även i Skandinavien.

RyggbesvärFå mer energi

Enligt min erfarenhet, när någon är i kiropraktik för ett tag börjar märka några av de positiva sidoeffekterna med kiropraktik, inklusive mer energi och mindre trötthet.

Om du gör en Google-sökning för att se alla kiropraktikpatienter som har lämnat vittnesmål som tyder på att de har mer energi nu kommer du att bli överväldigad.

Spendera mindre pengar

Kiropraktisk behandling har också visat sig vara mer kostnadseffektiv än den medicinska tillvägagångssätt läkemedel eller kirurgi. Till exempel, Den Manga Report, en kanadensisk statlig studie från 1993 har sagt: ”Det skulle vara mycket betydande kostnadsbesparingar om mer hantering av ländryggssmärta överfördes från läkare till kiropraktorer … Användare av kiropraktisk behandling har betydligt lägre vårdkostnader, särskilt slutenvård kostnader än de som bara använder medicinsk vård.”

Undvika droger och sjukhus

Varje år ca 4,5 miljoner amerikaner besöker sin läkarmottagning eller akuten på grund av ogynnsamma läkemedelsbiverkningar recept. Kiropraktisk behandling är en ”drugless” syn på hälsa som har visat sig minska läkemedelskostnaderna med 51,8%.

The Journal of manipulativ och fysiologiska Therapeutics rapporterade att kiropraktik patienter under vård resulterar i en 43 procent färre sjukhusinläggningar, än under medicinsk vård.

Mindre Smärta

När ryggraden är monotont arbete, olyckor och skador, utvecklas ofta smärta. Forskning berättar att kiropraktik justeringar är effektiva för att hjälpa människor med smärta.

Om du aldrig har varit till en kiropraktor innan, varför inte ta det första steget till ett friskare dig och boka en tid idag.

– Dr. Bill Davis har mer än 15 års erfarenhet av kiropraktik. Som kiropraktik patienten, student, biträdande läkare, klinikchef och nu en författare för kiropraktik industrin. Dr Davis har publicerats i Journal of Upper Cervical Chiropractic Research, med i National Upper Cervical Chiropractic Association News och för närvarande skriver blogginlägg och artiklar för ett växande antal kiropraktik kontor över hela landet såsom Aligned Modern Health. Dr Davis är en man och far till tre och brinner för kiropraktik.