Om mig

mats-perssonEfter alla mina år där jag jobbat som en sport/massage/kiropraktor terapeut på olika platser runt om i världen, har jag upplevt på en daglig basis, att nyckeln till den högsta framgången vid behandling av krämpor, smärta och obehag i människokroppen var en bred strategi med individuellt anpassade behandlingsplaner för varje patient.

Den största delen av min yrkesutbildning var mina studier vid AECC (Anglo European College of Chiropractic) Bournemouth England. Där efter 5 års heltidsstudier på Bournemouth University tog jag en examen i MChiro (Master of chiropractic).

Ett bra alternativ och komplementär behandlingsmetod till kiropraktik var akupunktur. Den nödvändiga utbildningen för detta var även den förlagd i England och hölls av den framstående Dr Reynolds som själv i sitt dagliga arbete som Läkare använd akupunktur för att hjälpa främst smärtpatienter.

Ett annat och mycket användbart verktyg inom Kiropraktik är Applied Kinesiology, (AK). Detta visade sig lägga till ytterligare en dimension till min behandling. Grundutbildningen till denna fantastiska värld gjorde jag i Dublin Irland under ledning av Dr Jeffrey Kurtz som fn arbetar I München tillsammans med Läkaren Dr Hans Garten som använder det som sitt främsta verktyg för att diagnostisera och behandla olika åkommor och tillstånd.

Om man t.ex. provocerar en led som är dysfunktionell i en specifik riktning så blir de till leden relaterade muskler försvagade, och därigenom kan därför kan en specifik terapi sättas in för att normalisera leden och relaterad muskulatur. Detta förfarande kan vara mycket specifikt och variera stort från en patient till en annan.

Jag har jobbat i 20 år inom ramen av kroppsterapi, min passion för den alternativa metoden, som kompletterar den kända traditionella skolmedicinen förbättras med varje kurs jag gjorde och blev mer och mer intressant och spännande för varje tillfälle.

Min professionella resa hittills tog mig från Sverige, USA, Mellanöstern, England till Sverige igen. Alla länder runt om i världen och deras population kan komma i olika former och färger, men behovet av en högt kvalificerad och ambitiös kiropraktor är densamma överallt.