Symptom

Nackbesvär - KiropraktorHuvudvärk

Huvudvärk är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivningar.
Anledning till huvudvärk är många och väldigt olika, dock den vanligaste typen av huvudvärk är spänningar i nacke och övre bröstrygg vilket oftast kan åtgärdas av en Kiropraktor. Det förekommer ofta bland yrkesgrupper med statiska och monotona arbetsställningar såväl som hos yrkesgrupper med hög fysisk belastning som vissa typer av hantverkare.

Tidigare whiplashskador kan ofta ge kraftig spänningshuvudvärk och även detta kan oftast behandlas framgångsrikt av en kiropraktor.

Nackbesvär

Nackbesvär är mycket vanligt och de flesta av oss har haft det till och från i livet med olika grad av smärta och stelhet. Det kan ibland vara progressivt och i vissa fall leda till olika grader av yrsel eller huvudvärk och ibland båda delar. Smärtor med utstrålande känsla i en eller båda armarna/axlar är också vanligt som följd av att nacken är spänd, ond och gradvist nedsatt rörelseförmåga.

Nackspärr är spänningar från leder och muskulatur och är en vanlig åkomma hos personer som arbetar i ensidig statisk miljön på kontor. Din Kiropraktor är expert på att diagnostisera och behandla nacken. Viktigt är att inte gå omkring en längre tid med besvär då det ofta tar längre tid och fler behandlingstillfällen att åtgärda. Boka tid hos din Legitimerade kiropraktor så snart som möjligt

Axelbesvär

Ont i axlar kan bero på en hel del olika saker. Vanligt är att den som är drabbad jobbar statiskt och med ensidiga rörelser som ger led och muskelstörningar som i sin tur kan leda till smärta och inflammationer.

Kastsporter är en annan vanlig orsak till att axeln gör ont och då beror det på överansträngning i leder och muskler.
Styrketräning och även andra sporter kan ge besvär och smärta/domning. Ibland kan en så trivial sysselsättning som av sova på sidan vara början till axelproblem. Känner du igen dig inom detta så ta kontakt med din Legitimerade kiropraktor

Armar

Musarm

Musarm har blivit ett samlingsnamn för problem som uppkommer från nacke, skuldra, armbåge, handled och fingrar som uppkommer vid kontorsarbete framför en skärm.

Man räknar med att cirka en miljon svenska datoranvändare någon gång drabbats av musarm. Orsaken till syndromet är en överbelastning av muskler och senor i området. Monotona rörelser, och statisk belastning under långa arbetsdagar, blandat med för få pauser skapar stelhet och överansträngning. Detta ger i sin tur obehag och värk.

De vanligaste symptomen är:

  • Dålig känsel i armar och eller händer
  • Svaghet i armar och händer
  • Smärta och pirrningar i händer och armar
  • Ömhet i muskler omkring nacke, skuldra och arm.
  • Stelhet/värk i nacke

Bland det viktigaste att göra när du drabbats är att tillsammans med rätt behandling är att förändra din arbetsställning och arbetsuppgifter. Se till att ta många kortare pauser. Minska belastning för axlar, armar och handleder genom att tänka på hur du sitter framför datorn.

Hos din kiropraktor får du efter en grundlig undersökning och förklaring hjälp med att öka rörlighet i nacke, axel och armbåge. Du får också råd om hur du bäst ändrar din arbetsställning för att minska risken för återfall.

Ryggbesvär - KiropraktorRyggbesvär

Ont i ryggen är ett mycket vanligt besvär. De flesta av oss har perioder i livet med ryggbesvär/ont. För många handlar det om kortvariga besvär som släpper gradvist av sig självt. Men för vissa kan attackerna komma ofta och hålla i sig länge och det är då viktigt att söka hjälp hos en kiropraktor för diagnos och behandling och ev rehabilitering för att på bästa sätt förhindra framtida besvär.

Smärtan kan påverka hur man klarar av både arbete och andra sysslor i det dagliga livet.
Ryggbesvär kan delas in i olika kategorier. Men det de flesta upplever som ryggont/besvär är till 95% av sk mekanisk karaktär. Det innebär att det är leder, nervsystem och mjukvävnad som har fått utstå irritation av endera trauma eller ofta statisk belastning, men även överbelastning i form av hård träning.

Ryggskott

Ryggskott som det kallas i folkmun är en åkomma med mycket kraftig huggande smärta som oftast uppstår i ländryggens nedre del. Smärtan är ofta så stark att den som drabbas kan ha svårigheter att röra sig och att utföra dagliga sysslor som att typ sätta på sig strumpor och skor och gå på toaletten. Tillståndet är i sig ofarligt men bör behandlas så fort som möjligt så att läkning och reducering av inflammationer tar vid så snart som möjligt. Detta tillstånd kan behandlas effektivt och säkert av en Kiropraktor.

Huggande smärta kan även förekomma i bröstryggen mellan skulderbladen och karakteriseras av viss svårighet att ta djupa andetag på grund av den smärta som expansionen av bröstkorgen ger. Detta bör också behandlas så snart det uppstår för att undvika långtgående besvär med smärta och dagliga besvär. En kiropraktor kan snabbt och effektivt behandla detta.